onsdag 8 januari 2014

Semlebak

Fick plötsligt för mej att baka några plåtar semlor! Tur att man för det mesta alltid har torrjäst hemma när humöret faller in. Den här gången kastade jag i en rejäl dos solrosfrön och drygade ut med lite sirap och färdig semlemjölblandning från affären. Mums!
Medan degen jäste tog jag itu med pocketen jultomten hämtade, signerad av självaste författaren och allt! Det gäller att passa på nu innan man får ta i tu med kurslitteraturen igen.
Vårterminen inleds idag med Amerikas kultur och historia, ska bli riktigt intressant!

Vilken skönt spinnande då man knäpper igång
Kitchen Aiden! Lyx, lyx, lyx!

Vackert gyllenbruna och passligt knapriga på ytan.
Den förargliga jästsmaken får man bort då man låter
degen jäsa dubbeltid. Då blir det ju även tid för
lite deckarläsning mellan verserna.
Knaprigt resultat får man genom att sippra ner
lite sirap i degen och inte lägga bakduk över
då man tar ut dem ur ugnen.

En trevlig julklapp av syster i Stockholm...

...som tydligen tillbringat en stund i signeringskön i bokaffären!
Egentligen borde man ha sparat den här för långa
och soliga dagar på stranden i sommar...
men det går ju inte att hålla sej!

En julklapp från några vänner:
en söt burk med glutenfri och hemlagad mysli!

Och medan vi nu är inne på julklappar:
Min mamma har virkat fyra härligt färggranna
pannlappar till det nya köket! Perfekt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar