fredag 12 juli 2013

Glutenfri mumspaj

Efter att det uppdagats keliaki inom familjen har det nästan känts som om man har fått
lära sej laga mat och baka helt på nytt. Nu har jag efter snart ett års träning äntligen hittat
nya och goda alternativ till gamla och bekväma.
Här är absolut en vinnare inom rabarberkategorin:

En enkel smulpaj som inte är för söt


GLUTENFRI RABARBERPAJ

100 g rumsvarmt smör
1 dl renhavremjöl
1 dl renhavreflingor
1 dl potatismjöl
1,5 dl farinsocker
100 g mandelmassa
+ rabarbertärningar

Smula ihop alla ingredienser och klicka över raberbern i en pajform
Grädda i 200 grader c 20 min.
Servera med en kall kräm som består av:
hälften Lime-vitchokladkvarg, hälften vispgrädde
Vispa lagom fast med elvisp!

Oförskämt gott! Jag lovar!

Selma följde noggrant med rabarberskörden vol 2 för i sommar
genom nätet i katthuset invid trädgårdslandet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar